Cena vrtića u Beogradu 5.540 dinara

made-in-germany-rs-vrtic

Boravak dece u beogradskim predškolskim ustanovama obračunavaće se od 1. januara ove godine po novoj ceni od 5.540 dinara.

Po rečima gradske sekretarke za obrazovanje Snežane Ðurić, nova cena će važiti za svu decu na teritoriji Beograda, a kategorije za koje je vrtić bio besplatan po zakonu, a to su deca čiji roditelji primaju materijalnu, socijalnu pomoć, deca bez roditeljskog staranja i mališani sa smetnjama u razvoju, i dalje će ostati zaštićene i 100 posto subvencionisane od strane grada, prenosi agencija „Tanjug“.

– Roditelji za treće i svako naredno dete ubuduće neće plaćati vrtić. Osim kategorija za koje je vrtić besplatan, do sada je bilo mnogo roditelja i staratelja koji su imali olakšice po različitim drugim osnovama, što ne znači da će tako i ostati sa novom cenom. O tome će se raspravljati na sledećoj sednici Skupštine, odnosno do tada će gradonačelnik sa stručnim službama uraditi proračun i videćemo da li je realno da postoje takve olakšice – rekla je Đurićeva.

Ona je objasnila i da će roditelji koji su dobili rešenje sa cenom vrtića nižom od 5.540 dinara, nastaviti da tako i plaćaju vrtić godinu dana do isteka važenja rešenja. Na primer, ako je samohrani roditelj u septembru prošle godine dobio rešenje da plaća 50 posto manje i plaćao je mesečno 3.000 dinara, on će taj iznos nastaviti da plaća do septembra ove godine. Ðurićeva je takođe najavila i da samohrani roditelji verovatno više neće biti u kategoriji povlašćenih.

Najviša cena boravka dece u beogradskim vrtićima do ove godine bila je 9.700 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu