Za nemački „Merk“ Srbija je perspektivno tržište!

laboratory

Srpsko tržište će biti u fokusu razvoja nemačke farmaceutske kompanije „Merk“ (Merck KGaA) u periodu do 2018. godine, izjavio je Markus Kuhnert, finansijski direktor „Merka“ i objasnio da kompanija Srbiju smatra perspektivnim tržištem.

– Trenutno poslovanje Merka u Srbiji još je malo, ali pokazuje lep rast i želimo da ga i u budućnosti zadržimo. Naša kompanija ulazi u novu poslovnu fazu transformacije i rasta, u kojoj je fokus na tržištima u razvoju u oblasti farmaceutike, kao što su ona u istočnoj Evropi, među kojima se nalazi i Srbija – najavio je Kuhnert novinarima iz Srbije u sedištu ove firme u „Darmštadu“, povodom predstavljanja rezutata i planova poslovanja, ali nije želeo da iznosi detalje plana.

Tom prilikom Kuhnert je objasnio da je faramaceutska industrija tržište u razvoju, posebno što se tiče kompanija koje se bave imuno onkologijom, navodeći da su pre svega velike američke i evropske kompanije posvećene tim projektima u koje su uložile mnogo novca, prenosi agencija „Beta“.

Nemačka kompanija „Merk“ najstarija je farmaceutska i hemijska kompanija na svetu, koja posluje još od 1668. godine i koja trenutno objedinjuje šest preduzeća. Kompanija zapošljava 39.000 ljudi u 66 zemalja, a u 2014. godini ostvarila je ukupnu prodaju u iznosu od 11,3 milijarde eura. U našoj zemlji „Merk“ posluje od 2006. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор