Novi lekovi „Merka“ poguraće rast prodaje

made-in-germany-rs-merk-logo

Zahvaljujući paleti novih lekova, nemačka kompanija „Merk KgaA“ predviđa u narednim godinama rast prodaje za oko pet posto u svom farmaceutskom ogranku.

U 2014. godini kompanija Merk, koja pravi lekove, hemijske proizvode i proizvode za laboratorije, ostvarila je rast prihoda od 5,5 procenata, i podigla ih na nivo od 11,3 milijarde eura, prenosi agencija „Rojters“.

Kako je u intervjuu za dnevnik „Euro am Zontag“ (Euro am Sonntag) izjavio Karl-Ludvig Klej, predsednik izvršnog odbora nemačke kompanije, čim bude realizovano pripajanje američke kompanije SA (Sigma-Aldridž), koje je planirano da se desi sredinom godine, Merk očekuje preusmeravanje svog poslovanja na organski rast.

Nakon nekoliko neuspešnih godina u proizvodnji lekova, ogranak kompanije za farmaceutiku se oporavio zahvaljujući reorganizaciji, ekspanziji u SAD i razvoju segmenta biotehnologije.

Kako navodi Klej, oporavak je posebno podstaknut zahvaljujući sporazumu sa kompanijom „Fajzer“, postignutom u novembru prošle godine, o zajedničkom razvoju imuno terapija za rak, zbog čega je Merk unapred povukao 850 miliona dolara sredstava od američkog partnera.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор