VW unapred rasprodao sve električne modele

Mada je tek početak maja meseca, nemački automobilski gigant Volkswagen (VW) praktično je rasprodao sva električna vozila koja je planirao da proizvede u ovoj godini, iako će na njihovu isporuku kupci morati da sačekaju do sledeće godine.

Generalni direktor VW-a Herbert Dis je u razgovoru za Fajnenšel tajms potvrdio da američki i evropski kupci koji danas naručuju električna vozila neće moći da dobiju svoje primerke do 2023. godine, što je razočaravajući razvoj događaja za kupce, ali je ohrabrujući za kompaniju s obzirom na veliku potražnju tržišta za električnim automobilima.

– Interesovanje je veliko i uključuje sve naše modele, od Volkswagenovih ID.3 i ID.4 do Audi modela na struju, koji su svi izuzetno dobro prihvaćeni na tržištima, kao i Škodinih električnih modela koji su takođe veoma traženi u Evropi – dodao je Dis, a prenosi b92.

Ovakva situacija za kompaniju predstavlja i blagoslov i prokletstvo, budući da su VW električna vozila popularna među potrošačima, ali se, prema navodima, kompanija u Evropi suočava sa zaostatkom od 300.000 porudžbina, koje se ne mogu ispuniti preko noći, posebno zbog aktuelne krize sa nabavkom čipova, tako da će novi kupci morati dugo da sačekaju na svoj automobil.

Volkswagen se i u Sjedinjenim Državama takođe suočava sa zaostalim porudžbinama za ID.4, koji se trenutno uvozi iz Evrope. Međutim, to bi uskoro trebalo da se promeni pošto je portparol kompanije u Americi rekao za „Carscoops“ da će se taj model od ovog leta proizvoditi i u Čatanugi u SAD.

Iako se bori da održi korak sa potražnjom, kompanija ne usporava s obzirom na to da je u martu predstavila još jedan novi električni model VW ID. Buzz, nakon kog su najavljeni i električna limuzina i karavan, koji se takođe oslanjaju na ID. Vizzion koncept.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор