VW predstavio robota za punjenje elektromobila

Nemački Volkswagen je pre oko godinu dana predstavio koncept autonomnog robota za punjenje električnih vozila, a sada je objavio nove detalje koji slikovitije opisuju kako će ovo futurističko inženjersko rešenje zaista izgledati.

Naime, ovaj robot će imati zadatak da elektro automobilima ponudi potpuno autonomno punjenje strujom u uslovima ograničenih parking mesta i podzemnih garaža. Robotski punjač moći će da se napaja putem aplikacije ili pomoću Car-to-X komunikacije i samostalno će se usmeravati prema vozilu. Čitav proces odvijaće se bez ikakve ljudske intervencije.

U slučaju da treba da istovremeno puni više vozila, robot će priključiti na vozilo mobilnu jedinicu za skladištenje struje, ponavljajući ovaj postupak nekoliko puta, a kada se punjenje završi, samostalno će prikupiti mobilnu jedinicu za skladištenje i usmeriti je nazad do centralne stanice za punjenje.

Iako u kompaniji Volkswagen još uvek ne otkrivaju kada će ovi roboti ustvari zaista biti spremni za punjenje vozila i dostupni tržištu, nadležni nas uveravaju da će se to desiti veoma uskoro, piše Autoblog.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор