Vršac nastavlja opremanje industrijske zone Sever

Izgradnjom pristupnih puteva, Grad Vršac je započeo drugu fazu infrastrukturnog opremanja nove industrijske zone Sever, čija vrednost iznosi 242 miliona dinara. U izgradnju dovodnika vode za novu industrijsku zonu do sada je već uloženo 89 miliona dinara.

– Trenutno je u toku izgradnja saobraćajnice namenjene za teretni saobraćaj, sa pratećim pešačkim i biciklističkim stazama, koja će ovu zonu povezati sa državnim putem 1. reda br. 18, Vršac – Zrenjanin i vezom za budući autoput Beograd – Pančevo – Vršac – Temišvar. Nakon toga ostaje još da se uradi prečistač otpadnih voda, trafo stanica, rasveta i prateće instalacije, tako da će već od naredne godine ova industrijska zona biti spremna da primi prve stanare – izjavio je prilikom obilaska radova Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Inače, vršačka industrijska zona „Tehnološki park“ potpuno je popunjena, zbog čega se Grad odlučio na osnivanje nove industrijske zone Sever. Trenutno je u toku infrastrukturno opremanje prvog dela nove zone, površine 22 hektara, sa mogućnošću proširenja na čak 220 hektara. Projekat finansira Grad sa 157 miliona dinara, dok je ostatak sredstava u iznosu od 174 miliona dinara izdvojen iz budžeta AP Vojvodine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор