Vratiti obavezno članstvo u komorski sistem

made-in-germany-rs-privredna-komora-beograda

Direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji Martin Knap, rekao je u Privrednoj komori Beograda (PKB) da ta Delegacija kao deo komorskog sistema Nemačke, podržava vraćanje obaveznog članstva u komorski sistem Srbije. Odluku o prestanku obaveznog komorskog članstva on je ocenio kao pogrešan korak, prenosi agencija „Tanjug“.

U razgovoru sa predsednikom PKB Milanom Jankovićem, Knap je ocenio da bi članstvo trebalo da bude obavezno u svim komorama, jer sve grane privrede bez toga ne mogu da funkcionišu ravnopravno, kao ni preduzeća, posebno ona manja i ekonomski slabija.

– Komora kao institucija je parlament privrede. Kako sam obavešten, i pored promene komorskog zakona u Srbiji, iz komora se nije iščlanilo mnogo preduzeća. To je dobar znak i dokaz više da većina firmi želi i ima interes da bude u komori – istakao je Knap.
Zahvalivši se Delegaciji nemačke privrede na podršci „po ovom važnom pitanju za srpsku privredu“, predsednik PKB Milan Janković je rekao da je “ uvažavanje i poštovanje institucija značajnije od poštovanja privrede i preduzeća“.

Janković i Knap dogovorili su se o daljoj saradnji Delegacije nemačke privrede u Srbiji i Privredne komore Beograda u razmeni informacija od ekonomskog značaja za dve zemlje. Delegacija će koristiti ekpertize, analize, znanje i kadrove beogradske komore, kako bi bila u prilici da adekvatno odgovori na sva pitanja kompanija iz Nemačke zainteresovanih za saradnju i investiranje u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор