Više nemačkih investicija u Srbiji

Delegacija Nemačke privrede u Srbiji ove sedmice je organizovala posetu Bavarskih privrednika koji u različitim oblastima traže poslovne partnere u našoj zemlji.

– Firme iz Nemačke sve se više interesuju za srpsko tržište. U Srbiji će biti više investicija iz Nemačke, ali i iz drugih evropskih zemalja – izjavio je u javnom obraćanju medijima novi direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji Martin Knap, i dodao da se nemačka preduzeća posebno interesuju za saradnju sa srpskim privatnim sektorom, ali i sa državnim koji još nije privatizovan.

– Srpsko tržište nije jedinstveno zato što postoje veoma vitalna i dinamična preduzeća, za koja se ne treba brinuti i koja će ići dobrim putem, ali postoje i veći i veliki državni sistemi koje tek čeka proces privatizacije – rekao je Knap, navodeći da je u oba sektora prisutan prostor za veću saradnju.

Prema njegovim rečima Delegacija nemačke privrede intenzivno sprovodi aktivnosti u Srbiji ali i u Nemačkoj, doprinoseći tako jačanju privredne saradnje dve zemlje. Knap je poručio da je siguran da će u Srbiji biti još više nemačkih investicija.

Na mnogobrojnim prirvredim manifestacijama u Nemačkoj, Delegacija nemačke privrede u Srbiji veoma je aktivna i redovno informiše potencijalne investitore o Srbiji i ovom regionu, istakao je Knap dodajući da se Nemačka privreda bazira na srednjem peduzetništvu, te da postoji mnogo manje poznatih firmi iz Nemačke koje žele da posluju u Srbiji.

– Kada se preduzetnik iz Nemačke odluči da dođe u Srbiju, sigurno će tu i ostati i doprineti razvoju privredne grane u kojoj je aktivan – istakao je Knap.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор