Srpski i nemački privrednici na dogovoru u Temišvaru

Kako prenose Večernje Novosti, Nemačke kompanije koje već godinama uspešno posluju u rumunskom delu Banata zainteresovane su i spremne za poslovnu saradnju i investiranje u Zrenjaninu i susednim srednjobanatskim opštinama – istaknuto je tokom susreta naših privrednika i Nemačkog biznis kluba za Banat, održanom u Temišvaru.

Organizator ovog poslovnog susreta bio je Generalni konzulat Republike Srbije u Rumuniji. Nakon razgovora predstavnici srednjebanatskog okruga nadaju se otvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje ionako velikog broja nezaposlenih iz svojih opština:

– Radićemo na angažovanju radnika iz Srbije za poslove u nemačkim kompanijama koje imaju pogone u pograničnim rumunskim oblastima, posebno u blizini graničnog prelaza Žombolj – Srpska Crnja – kaže Dušan Šijan, načelnik Srednjebanatskog okruga koji je predvodio delegaciju iz Srbije.

Zbog povoljnijih uslova poslovanja u Srbiji, neke nemačke kompanije već su preselile proizvodnju iz Rumunije u našu zemlju. „Drekslmajer“ je pogone za izradu automobilskih elektro-setova iz Temišvara prebacio u Zrenjanin, zapošljava više od 2.000 radnika i trenutno je jedan od vodećih poslodavaca u Vojvodini.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор