IAA – Međunarodni sajam automobila 2013. u Frankfurtu

IAA 2013.

IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) – Najveći međunarodni sajam automobila otvoren je danas 12.09.2013 u Frankfurtu na Majni i trajaće do 22. septembra. Na 65. izložbi automobila koja se održava pod naslovom „najautomobilističniji šou na svetu“ („Die automobilste Show der Welt“) učestvovaće preko 1000 izlagača sa očekivanim brojem posetioca od preko jednog miliona. 14000 novinara na licu mesta izveštavaće o ovom svetskom događaju u razne zemlje sveta. Na ovoj svetskoj auto bini, površine od 225000 kvadratnih metara, kao i svaki put, biće predstavljene stektakularne i inovativne ideje, koje pokazuju u kom pravcu se kreće razvoj auto industrije i trenda u budćnosti. Za 15,- evra svako će moći da doživi ovaj svetski spektakl u svetu automobila.

Noviteti na 65. internacionalnom sajmu automobila 2013.

Poseban akcenat na ovogodišnjem sajmu je stavljen na početak novog doba u auto industriji. Oblast elektro automobila je konačno doživela serijski standard, tako da mnogi proizvođači prezentuju svoje serijske elektro automobile. Na primer VW po prvi put izlaže svoj E-Up model koji sa razlogom sa napetošću isčekivao. BMW šalje svoja dva elektro auta i3 i i8 na pozornicu. Sa ovim modelima BMW se nada uspehu u ekološkoj budućnosti.

Nasuprot ovome na IAA 2013. naćićete i do maksimuma frizirane automobile kao i eksperimentalne modele. Aston Marin predstavlja Vanquish Roadster. Kabriolet sa moćnih 400 KS koji ujedinjuje luksuz i prefinjenost sa snagom i učinkom.
Novi X5 F15, SUV više klase, nije samo optička poslastica, nego i dokazuje da BMW nije samo ekološki orjentisan.

Južno Koreanski proizvođač automobila Hyundai izlaže svoj i10 koji u klasi malih automobila treba da postane jedan od najprodavanijih vozila. Nemački proizvođači igraju na specijalnu kombinaciju iz svih oblasti, koja bi trebala da zadovolji skoro sve želje korisnika. Mercedes predstavlja vec treću generaciju A-Klase, a istovremeno se i bore u SUV oblasti za vrh sa novim GLA modelom. Audi Q3 i BMW X1 stoje u direktnoj konkurenciji. Uzgred, Mercedes izlaže i svoj top model najnoviju S-Klasu. Fanovi marke Porsche mogu da se raduju novom modelu 911 Turbo i 918 Spyder-u (naslednik Carrera GT-a).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор