Volkswagen zbog krize gubi oko 2,2 mlrd. € nedeljno

Volkswagen grupacija se zbog krize izazvane pandemijom korona virusa nalazi u velikom poslovnom problemu koji rezultuje ogromnim gubicima.

U intervjuu za nemački kanal ZDF direktor VW grupacije Herbert Dis je priznao da će nemački automobilski gigant morati da otpusti puno svojih radnika, budući da se gubici kompanije procenjuju na oko 2,2 milijarde eura nedeljno. On je potvrdio da je proizvodnja samo jedan od problema kompanije koja trenutno svoje automobile prodaje jedino u Kini, gde na tržištu još uvek postoji određena potražnja.

– Mi trenutno ne prodajemo automobile nigde sem u Kini i naši gubici su oko 2,2 milijarde eura nedeljno, zbog čega moramo da napravimo novu strategiju. Trenutno u Kini nemamo tu disciplinu koju smo imali u Nemačkoj, a biće izazovno i sačuvati poslove ljudi tokom ove velike krize – izjavio je Dis.

VW Grupacija ima 124 fabrike širom sveta, od čega 28 samo u Nemačkoj, a trenutno zapošljava oko 671.000 ljudi. Pod okriljem ovog proizvođača nalaze se i brendovi Audi, Prosche, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Ducati, MAN i Scania.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор