Volkswagen i BMW obustavljaju proizvodnju

Zbog pandemije korona virusa nemački Volksvagen obustavlja rad u fabrikama u Italiji, Portugaliji, Slovačkoj i Španiji, dok BMW najavljuje gašenje proizvodnje u pogonima u Evropi i Južnoj Africi, čime se pridružuju mnogim drugim proizvođačima koji su već to učinili, poput FCA i PSA.

Korona virus već ozbiljno pogađa svetsku auto industriju. Proizvođači navode da je došlo do pada prodaje automobila i teškoće u održavanja lanca nabavke, kao i da žele da zaštite svoje radnike od virusa, zbog čega su prinuđeni da u Evropi privremeno zaustave fabričke trake, prenosi b92.

Folksvagen grupacija je najavila da će i pre isteka ove radne nedelje zatvoriti svoje pogone u Portugaliji, Slovačkoj i Španiji, a iste mere će primeniti i u fabrikama Lamborghinija i Ducatija, dva italijanska brenda koja su u njenom vlasništvu. U međuvremenu i većina ostalih VW fabrika u Evropi takođe se priprema da obustavi rad na najmanje 2 do 3 nedelje.

– Ova godina će biti veoma teška. Pandemija nas je stavila pred do sada nepoznat operativni i finansijski izazov. U isto vreme, postoji velika zabrinutost zbog trajnih ekonomskih posledica – izjavio je prvi čovek Folksvagena Herbert Dis.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор