Vlada Srbije odlučila da proda 1.583 automobila

made-in-germany-rs-automobili

Na sednici održanoj krajem protekle nedelje Vlada Srbije je odlučila da putem javnog oglasa, proda 1.583 putnička vozila koja su u svojini Republike Srbije.

Tim povodom, Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima je saopštila da su korisnici ovih vozila državni organi, javne službe i javne agencije, kao i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa. Uz to je precizirano da će biti prodato 241 vozilo više i srednje kategorije, starosti ispod sedam godina, 360 vozila srednje kategorije, starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije, starija od sedam godina.

Računa se da će potpunom racionalizacijom korišćenja automobila, kao i smanjenjem troškova održavanja voznog parka biti ostvarene značajne uštede u državnom budžetu, prenosi agencija „Tanjug“.

Ovakvu odluku vlada je donela u cilju sprovođenja programa ekonomskih ušteda, koji je u skladu sa vladinom politikom o odgovornom upravljanju sredstvima u javnoj svojini. Tim povodom vlada je uputila zahtev svim javnim preduzećima u Srbiji da primene iste takve mere uštede, zbog čega treba da spisakove svojih službenih automobila hitno dostave Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор