Zahtevi za povraćaj PDV-a za bebe do 18. februara

made-in-germany-rs-hrana-za-bebe

Zahtevi za refundaciju poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu hrane i opreme za bebe, potrebno je da se podnesu najkasnije do 18. februara, saopštila je Poreska uprava.

Pravo na povraćaj PDV-a može se ostvariti do ukupnog iznosa od 72.756 dinara, odnosno u iznosu do 41.574 dinara u prvoj godini života bebe, a od prve do navršene druge godine u iznosu do 31.181 dinar, navodi se na sajtu Poreske uprave.

Pravo na refundaciju imaju roditelji i staratelji koji prošle godine nisu zaradili više od 997.799 dinara, odnosno 83.149,92 dinara mesečno i nemaju imovinu vredniju od 24,3 miliona dinara.

Povrećaj PDV-a može se ostvariti za kupovinu mleka za odojčad, kašica, pelena, krevetca, kolica, stolice za hranjenje i stolice za kola, a zahtevi se podnose u filijali Poreske uprave na opštini u kojoj podnosilac zahteva ima prebivalište.

Kako se dalje navodi, o zahtevu se odlučuje u roku od 30 dana od njegovog ponošenja. Refundacija PDV-a na račun kupca hrane i opreme za bebe, vrši se u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja Upravi za trezor.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор