Veštačka inteligencija i roboti na ovogodišnjem “CeBIT-u”

Vodeći globalni sajam informacionih tehnologija “CeBIT 2017” u Hanoveru, predstaviće od 20. do 24. marta sve novitete digitalnog talasa koji neverovatnom brzinom transformiše poslovni i politički svet, i društvo u celini.

U saopštenju organizatora, kompanije “Deutsche Messe”, najavljuje se da će ovogodišnji CeBIT posetioce odvesti još dublje u fenomen globalne digitalizacije, uz pomoć veštačke inteligencije, dronova, humanoidnih robota, autonomnih sistema, i tehnologije Internet of Things (IoT).

„D!conomy – no limits“ moto je sajma koji akcenat stavlja na beskrajne mogućnosti digitalne transformacije, uz mnogobrojne prikaze primene disruptivnih tehnologija, novih poslovnih modela, aplikacija i čitavog niza rešenja za digitalnu transformaciju preduzeća, prenosi “eKapija”.

Na Sajmu će se predstaviti više od 3.000 kompanija iz 70 zemalja sveta, kao i 400 startapa sa svojim disruptivnim poslovnim modelima, dok će CeBIT Globalna konferencija (CGC) odslikati digitalnu budućnost kakva nas čeka. U Hanoveru će se ove godine predstaviti i dve srpske kompanije, “Geneko” i “FSD”, kao i startap “ARS Embedded Systems”.

CeBIT će otvoriti japanski premijer Šinzo Abe i nemačka kancelarka Angela Merkel. Ovogodišnja zemlja paetner događaja je Japan koji će predstaviti 120 kompanija u okviru svake izlagačke kategorije.

U fokusu sajma biće mnogobrojne nove oblasti primene veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva, posebno u poslovnom svetu, kao što je upotreba BOT sistema u komunikaciji sa kupcima.

Direktor Google-a Rej Kurcvajl predstaviće humanoidne robote koji koriste veštačku inteligenciju da komuniciraju sa ljudima, a japanski naučnik i profesor Hiroši Išiguro pojaviće se na ovom događaju u društvu svog digitalnog blizanca. Preko live stream-a, posetiocima će se uživo iz Moskve obratiti i najpoznatiji svetski uzbunjivač Edvard Snouden.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор