Usaglašavanje propisa o slobodi kretanja radnika

made-in-germany-rs-brisel
Dva dana nakon zvaničnog početka pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike saopštava da je u Briselu za danas planiran Analitički pregled i ocena usklađenosti propisa Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije za pregovaračko poglavlje 2, koje se odnosi naslobodu kretanja radnika, prenosi agencija „Beta“.

Ovo Ministarstvo zaduženo je za vođenje i koordinaciju rada Pregovaračke podgrupe, kojom predsedava državni sekretar Zoran Martinović, dok je njegov zamenik pomoćnik ministra Zoran Milošević.

Predstavnici Evropske komisije na sastanku će prezentovati evropsko zakonodavstvo u ovoj oblasti, sastavljeno od direktiva za regulisanje slobodnog pristupa tržištu rada i propisa kojima se vrši koordinacija sistema socijalne sigurnosti i zdravstvene zaštite stanovništva. Informacije dobijene na sastanku eksplanatornog skrininga predstavljaće osnovu za pripremu delegacije Srbije za sastanak bilateralnog skrininga na kojem će biti predstavljeno domaće zakonodavstvo u ovoj oblasti. Tom prilikom Evropska komisija biće upoznata sa planom usklađivanja ovog segmenta našeg zakonodavstva sa zakonodavstvom Evropske unije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор