„Sloboda kretanja radnika“ na skriningu u Briselu

made-in-germany-rs-eu

U okviru pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU), sutra će u Briselu biti održan sastanak bilateralnog skrininga za Poglavlje 2 – sloboda kretanja radnika.

Kako se dodaje u današnjem saopštenju Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, na sastanku će biti predstavljeno stanje u pogledu usklađenosti zakonodavstva Srbije sa propisima EU u oblastima: pristup tržištu rada, EURES, koordinacija sistema socijalnog osiguranja i Evropske zdravstvene kartice, prenosi agencija „FoNet“.

Delegaciju Srbije predvodiće predsednik Pregovaračke grupe 2 i državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Martinović, kao i Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije.

Osim predstavnika Ministarstva rada kao nadležne insitucije za vođenje pregovora u toj oblasti, u delegaciji Srbije naći će se i predstavnici Kancelarije za evropske integracije, pregovaračkog Tima za vođenje pregovora o pristupanju, Ministarstva zdravlja, Republičkog fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), Fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO), Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), Republičkog zavoda za socijalno osiguranje (ZSO), kao i Misije Srbije u Briselu.

Kako se dodaje u saopštenju, Evropsku uniju na sastanku u Briselu predstavljaće eksperti Direktorata za zapošljavanje i jednake mogućnosti i Direktorata za proširenje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор