Uređenje 775 km atarskih puteva u 63 opštine

made-in-germany-rs-agrarni-put

Predstavnici 63 srpskih opština i gradova potpisali su sa ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežanom Bogosavljević Bošković ugovore o uređenju 775 kilometara atarskih puteva.

Ukupna vrednost investicije iznosi 715,5 miliona dinara, a u skladu sa planom predviđeno je da putevi budu rekonstruisani u naredna četiri meseca, uz angažovanje domaćih preduzeća koja treba da urade ravnanje terena, nasipanje podloge šljunkom ili kamenom i izgradnju propusta. Učešće ministarstva u ovom poslu je 357 miliona dinara, dok će ostatak sredstava obezbediti lokalne samouprave, prenosi agencija „Tanjug“.

Bogosavljević Bošković je objasnila da je uređenje poljoprivrednog zemljišta kroz izgradnju, ili revitalizaciju poljskih puteva, jedna od najznačajnijih mera za unapređenje uslova života i rada u seoskim područjima.

– Direktnu korist od ovog projekta imaće poljoprivrednici koji će novim ili revitalizovanim poljskim putevima lakše i sigurnije stizati do svojih poljoprivrednih površina i transportovati svoje proizvode. To je posebno važno za transport voća i povrća, jer očuvanje njihovog kvaliteta u velikoj meri zavisi od načina njihovog transporta – rekla je ministarka.

U toku prošle godine u Srbiji je revitalizovano više od 515 kilometara poljskih puteva, a vrednost tih ulaganja iznosila je 650 miliona dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор