Uhapšeni u Beogradu zbog pljačke u Dizeldorfu

Po nalogu srpskog Tužilašta za organizovani kriminal sinoć su uhapšena četvorica osumnjičenih koji su 14. decembra, zajedno sa još jednim NN licem, opljačkali zlataraku radnju Breguet u Dizeldorfu i iz nje odneli brendirane ručne satove vredne oko miliona eura.

Za četvoricu uhapšenih se sumnja da su, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe „Pink panter“, od 14. do 21. decembra u Dizeldorfu i Beogradu izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, razbojništvo i prikrivanje, navodi se u saopštenju tužilaštva, a prenosi agencija Tanjug.

Kako se navodi, osnovano se sumnja da su, dvojica od četvorice uhapšenih bili organizatori kriminalne grupe, a da su druga dvojica opljačkala juvelirnicu. Glavni organizator je uhapšen u Beogradu kada je predavao sedam skupocenih računih satova marke Breguet, prokrijumčarenih iz Nemačke, ukupne vrednosti 352.440 eura, radi dalje prodaje.

Policijski službenici SBPOK su na ruci jednog od uhapšenih takođe pronašli još jedan takav sat, a tokom pretresa stana u centru Beograda, koji su koristili kriminalci, pronašli su i privremeno oduzeli još 33 ručna sata i jednu zlatnu narukvicu iste marke, ukupne vrednosti veće od 2.700.000 eura.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je od nemačkih policijskih službenika dobilo potvrdu da su u ovom razbojništvu kriminalci otuđili ukupno 41 ručni sat i jednu narukvicu marke Breguet. Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje, a slučaj će, uz krivične prijave, biti predat Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор