U Nišu 17. septembra počinje 11. „Grobarijada“

U Nišu 17. septembra počinje sajam pogrebne i prateće opreme „Grobarijada“, koji će po 11. put i ove godine na jednom mestu okupiti domaće pogrebnike i proizvođače pogrebne opreme, ali i one iz regiona, javlja portal Naissus Info.

Prema najavi Ivana Stanisavljevića iz firme „Had international“ koja organizuje „Grobarijadu“, poziv na zabavu i druženje upućen je kako proizvođačima pogrebne opreme iz naše zemlje, tako i sa čitavog Balkana.

Inače, u Nišu je 2016. godine već održan sajam pogrebne i prateće opreme, kada se na sajmištu u tom gradu okupilo 20 izlagača sa juga Srbije, a otvoren je presecanjem torte u obliku mrtvačkog sanduka.

Na ovakvom tipu sajma izlažu se kovčezi, venci, urne, krstovi, jastuci i pokrovi, kao i vozila za prevoz pokojnika, a u specijalnoj ponudi prve takve manifestacije u Nišu našao se i sanduk opremljen klima uređajem.

Prema tadašnjim izjavama izlagača, u pitanju je manifestacija koja predstavlja veoma ozbiljnu industriji u čitavom svetu, zbog čega se sajmovi pogrebne opreme redovno organizuju u brojnim evropskim gradovima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор