U Nemačkoj padaju cene električnih polovnjaka

Usled sve veće ponude, kraćih rokova isporuke i nižih cena novih automobila, u Nemačkoj su počele znatnije da padaju i cene električnih polovnjaka.

Naime, cene polovnih automobila dugo su bile izuzetno visoke, ali i to se sada menja. Proizvodnja novih automobila se stabilizovala, krizu čipova više niko ni ne pominje, a polovnih električnih modela je sve više na tržištu.

Prema proceni Nemačkog auto-kluba ADAC, broj polovnih električnih automobila se na tržištu povećava, zbog sve veće ponude, kraćih rokova isporuke i nižih cena novih automobila.

Kako objavljuje ovaj izvor, dve godine star Tesla Model 3 trenutno se u Nemačkoj može kupiti za 31.900 eura, što je 17 posto manje novca nego u jesen 2022. godine, kada je u proseku trebalo za njega izdvojiti 38.550 eura.

Takođe, VW ID.3 sada u proseku košta 28.850 eura, a pre godinu dana je koštao 33.100 eura (-13%). Električna Hyundai Kona je za godinu dana još više pojeftinila, za čak 22 procenta i sada u proseku košta 27.400 eura, umesto prošlogodišnjih 35.050 eura.

Iz auto-kluba ADAC potencijalnim kupcima poručuju da bi pre kupovine polovnog električnog vozila svakako trebalo prvo proveriti stanje njegove baterije, prenosi b92.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор