Nagli skok prodaje električnih automobila u Nemačkoj

U Nemačkoj je prodaja električnih automobila u novembru porasla za čak 523 posto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Naime, u periodu januar-septembar Nemci su kupili ukupno 98.370 električnih automobila, a potom su samo u novembru kupili 28.965 takvih vozila, što predstavlja rast od 523 posto u odnosu na isti mesec 2019. godine, javlja Schmidt Automotive Research.

Izdašne državne subvencije za kupovinu električnih automobila, koje po vozilu dostižu i 9.000 eura, sigurno su jedan od razloga za sve veću popularnost ovakvih vozila u Nemačkoj i puno su zaslužne što ta zemlja sada ima dvostruko više automobila na struju od Norveške, inače prve zemlje u Evropi po broju električnih automobila po glavi stanovnika, navodi Autonews Europe.

Ne treba da čudi što su Nemci sve više naklonjeni električnim vozilim, budući da njihovi najveći proizvođači automobila, poput Volkswagena, Audija, Mercedesa i BMW-a, poslednjih godina, a naročito u poslednjih godinu dana, izbacuju na tržište sve više modela sa električnim pogonom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор