U Kosjeriću kreću „Čobanski dani“

made-in-germany-rs-pastir

Turistička manifestacija „Čobanski dani“, koja je okrenuta ka očuvanju narodne tradicije, počinje sutra u Kosjeriću i trajaće do 12. jula.

„Čobanski dani“ već više od tri decenije okupljaju veliki broj učesnika i posetilaca, a festivalska atmosfera dobra je prilika za uspostavljanje partnerskih, prijateljskih, kulturnih, privrednih i turističkih veza između gradova, sela i privrednika.

Za ovu godinu organizatori su pripremili izložbu ručnih radova „Vredne ruke“, promociju filma „Neđo Zec“ autora Baneta Vukotića, smotru folklora, bogat muzički program, takmičenje u pripremanju domaćih tradicionalnih jela i čobanske sportske igre. U glavnoj ulici u Kosjeriću biće održan saborski defile uz izbor za najlepšu čobanicu i najlepši čobanski par, prenosi agencija „Tanjug“.

Pratećim programom biće obuhvaćena izložba poljoprivredne mehanicacije i pčelarska izložba, takmičenje u rukovanju motornom testerom, kao i izložbe raznih rukotvorina i suvenira.

Pokrovitelj ovogodišnjih „Čobanskih dana“ su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Poslovni sistem „Jeftović grupa“ i „Valjevska pivara“, a organizatori su Opština Kosjerić, Turistička organizacija Kosjerić i Narodna biblioteka „Sreten Marić“, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор