U Bujanovcu počela gradnja Ekonomskog fakulteta

made-in-germany-rs-gradjevina

Studenti bujanovačkog odeljenja Ekonomskog fakulteta u Subotici položili su prošle nedelje u Bujanovcu kamen temeljac za novu visokoškolsku ustanovu, koja će imati šest modernih učionica za 60 do 80 studenata, amfiteatar, prostorije za rad studentskog parlamenta i administrativni blok, ukupne površine 2.300 kvadratnih metara.

Gradnja fakulteta partnerski je projekat Vlade Republike Srbije, Opštine Bujanovac, Ekonomskog fakulteta u Subotici, Evropske unije (EU) i Vlade Švajcarske. Preko programa „Evropski PROGRES“, EU i Vlada Švajcarske obezbedile su oko 800.000 eura za izgradnju ovog objekta, a u planu je i da Opština Bujanovac i Vlada Srbije preko Koordinacionog tela podrže projekat sa oko 280.000 eura, prenosi „Jugmedia“.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković izjavio je ovom prilikom da će nova zgrada znatno poboljšati uslove za studiranje, a kako je dodao, potrudiće se da uz podršku prijatelja i partnera zgradu opreme najsavremenijim učilima u cilju što većeg poboljšanja kvaliteta nastave.

Ekonomski fakultet u Subotici, inače deo Univerziteta u Novom Sadu, otvorio je odeljenje u Bujanovcu 2011. godine i trenutno nudi studentima mogućnost da pohađaju tri akreditovana studijska programa: marketing; finansije, bankarstvo i osiguranje; i agro-biznis i agro-ekonomija. Do sada su uspešno upisane četiri generacije, a ukupno 302 studenta albanske, srpske i romske nacionalnosti nastavu pohađaju na srpskom i albanskom jeziku. Sa rastom broja studenata pojavio se i problem adekvatnog prostora za obrazovanje, pa će izgradnja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu dugoročno rešiti ovo pitanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор