U Beogradu sutra počinju Salon automobila i „Motopassion“

Na Beogradskom sajmu sutra počinju 55. Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme „Motopassion“, koji će trajati do 28. marta i, kako najavljuju organizatori, koji ove godine posetiocima neće ponuditi popuste na kupovinu automobila.

Najavljujući predstojeće događaje, koordinator Zoran Lupšić je naglasio da ove godine neće biti velikih lagera za brzu isporuku vozila, kao i da će izostati popusti, budući da politiku cena „diktira odnos ponude i tražnje“. On je istakao da će na salonu automobila akcenat biti na hibridnim modelima, da će se predstaviti 33 proizvođača sa oko 40 premijernih vozila, kao i da će se ove godine na sajam vratiti kineski brendovi Čeri (Chery) i Džilin (Jillin), prenose agencije.

Prema rečima predsednice Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Aleksandre Đurđević, i u Srbiji je izražena nedovoljna dostupnost vozila, a proizvođači i uvoznici trpe veliki pritisak zbog prelaska na modele sa hibridnim pogonom. Ona je naglasila da je Srbiji potrebna dobra infrastruktura za takva vozila i iskazala zadovoljstvo što je Vlada Srbije ove godine odobrila veći budžet za subvencionisanu kupovinu eko-vozila.

– Pozdravljamo najavu donošenja uredbe o ukidanju uvoza polovnih vozila sa motorima normi Euro3 i Euro4. Krajnje je vreme da se i to kod nas desi i da krenemo da se bavimo zaštitom životne sredine. Podmlađivanje voznog parka je preduslov ne samo za bezbedniju vožnju, već i za čistiju životnu sreidnu – poručila je Đurđevićeva.

Na salonu će, pored automobila, biti predstavljena i najnovija prateća oprema za motorna vozila, kao i punjači za e-vozila. Radno vreme manifestacija biće svakim danom od 10 do 20 časova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор