Beogradski Sajam automobila od 12. do 15. maja

Na Beogradskom sajmu se od 12. do 15. maja održavaju Sajam automobila “DDOR ECO BG CAR SHOW 07” i 14. Sajam motocikala “Motopassion”, koji će publici i stručnoj javnosti predstaviti najpoznatije brednove iz automobilske industije, sa akcentom na električna i hibridna vozila.

Kako su najavili organizatori manifestiacije, posetioce očekuje preko 50 premijera novih modela, od čega više od polovine čine vozila na električni pogon, prenosi agencija Tanjug.

– Organizacija sajma je bio kompleksan posao, jer u ponudi nema automobila, sa čim se suočavaju i proizvođači i uvoznici. Imaćemo ukupno 28 marki automobila koje će u Hali 1 predstaviti preko 50 premijera, od čega više od pola čine vozila na električni pogon, a ostale premijere su hibridi – najavio je Zoran Lupšić iz Beogradskog sajma i istakao da će to biti prvi sajam automobila u Evropi koji se organizuje posle pandemije korona virusa.

On je dodao da će se u Hali 4 predstaviti više od 50 brendova moticikala, kao i veliki broj mopeda, skutera i kvadova. Za razliku od ranijih sajmova, ovogodišnji neće biti primarno prodajni, objasnio je Lupđić i poručio posetiocima da će biti prezadovoljni onim što će moći da vide. Pored toga, prateća oprema će biti predstavljena u halama 1 i 2a, gde će biti izloženi i solarni moduli i punjači, dok će u Hali 3, dodao je, posetioci moći da vide oldtajmere.

– U Hali 1 že biti izložen solarni automobil, inače italijanski predstavnik na trkama ovih automobila, a dizajnirao ga je profesor Fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu Marko Luković u saradnji sa Univerzitetom u Bolonji. U Hali 3a će biti izložba “Zastava automibili”, na kojoj će moći da se vidi kompletan proizvodni program bivše kragujevačke autoindsutrije, od prvog “fiće” iz 1955. godine do kabriolet verzije juga za američko tržište – najavio je Lupšić i dodao da će manifestacija obilovati i propratnim događajima poput izbora za mis sajma i stručnih panela o elektromobilnosti i korišćenja vodonika kao goriva.

Radno vreme sajma biće od 10 do 20 sati, a poslednjeg dana, u nedelju, do 19 sati. Organizatori najavljuju da će u prodaji biti i porodične ulaznice za sajam, čija cena će biti 800 dinara (za dva roditelja i dvoje dece do 16 godina starosti) i važiće bilo kog dana sajma. Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, a grupna za đake i studente 200 dinara, dok će parking koštati 150 dinara po satu (maksimalna, dnevna parking karta iznosi 750 dinara).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор