Tri nova konkursa „Triple Wina“ za posao u Nemačkoj

U ovoj godini Nacionalna služba za zapošljavanje i projekat „Triple Win“, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), raspisaće tri nova konkursa za zapošljavanje naših medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj.

Prvi takav konkurs je već aktuelan, a prijavljivanje traje do 17. januara, dok će selekcija kandidata biti organizovana sredinom februara. Drugi konkurs će biti raspisan 18. marta i trajaće do 17. aprila, a treći od 5. avgusta će biti aktuelan do 25. septembra, prenosi agencija Beta.

Prijave na ove konkurse podnose se preko Nacionalne službe za zapošljavanje, glavni uslov za kandidate je diploma završene četvorogodišnje medicinske škole, poznavanje nemačkog jezika nije neophodno da bi se konkurisalo, a kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva u poslednjih pet godina. Prekvalifikanti za ovo zanimanje nemaju mogućnost konkurisanja zbog otežanog procesa nostrifikacije takvih diploma u Nemačkoj.

Projekat „Triple Win“ sarađuje sa više od 200 nemačkih poslodavaca i svi su oni u obavezi da potpisivanjem ugovora sa izabranim kandidatima garantuju zaključivanje radnog odnosa državljanima Srbije pod istim uslovima koji važe i za građene već zaposlene u toj zemlji.

Preko ovog projekta za posao u Nemačkoj se u prošloj godini prijavilo 360 naših medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera, što je za oko 100 kandidata više nego što ih je konkurisalo u 2018. godini

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор