Tisenkrup snizio troškove za mlrd. €

made-in-germany-rs-thyssenkrupp

Nemački industrijski gigant „Tisenkrup“ je prevazišao plan štednje u ovoj godini, smanjivši svoje troškove za više od milijardu eura.

Cilj Tisenkrupovog programa povećanja efikasnosti u tekućoj fiskalnoj godini, zaključno sa 30. septembrom, bio je fokusiran na ostvarivanje uštede od 850 miliona eura. Finansijski direktor ove kompanije Gvido Kerkof kaže da sada planiraju da nastave sa naporima kao bi ostvarili još veću poslovnu efikasnost, prenosi agencija „Rojters“.

– I prošle godine smo takođe najavili uštedu od 850 miliona eura, a na kraju dostigli iznos od milijardu eura. Ne mislim da ćemo uštedeti manje od toga i u ovoj godini – potvrđuje Kerkof za nemački list „Berzen cajtung“.

Sudeći po očekivanjima, ostvarene uštede će značajno doprineti rastu prihoda kompanije u budućnosti. Po rezultatima iz trećeg kvartala ove poslovne godine, objavljenim 13. avgusta, Tisenkrup je ostao pri zacrtanim prihodima pre oporezivanja (EBIT) od 1,6 do 1,7 milijardi eura za celu godinu, zaključno sa septembrom, što predstavlja porast u odnosu na prošlogodišnjih 1,33 milijarde eura.

Po Kerkofovim rečima, posledice usporavanja privrednog rasta Kine, gde Tisenkrup ostvaruje oko 6,0 procenata svoje prodaje, neće se drastično odraziti na poslovni bilans nemačke kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор