Telenor mobilna on-line banka

made-in-germany-rs-telenor

Nedavno otvorena „Telenor banka“ prva je mobilna onlajn banka u regionu u koju je uloženo oko 40 miliona eura. Svim građanima Srbije tako je omogućeno da kod ove banke otvore svoje račune i započnu svoje onlajn finansijske transakcije, putem aplikacije na mobilnom telefonu, tabletu ili PC računaru, prenosu agencija „Beta“.

– Telenor banka je prva finansijska institucija koja je u potpunosti u vlasništvu Telenor grupe. Srbija je zemlja sa visokom stopom korišćenja interneta, ali relativno niskom stopom prodornosti u segmentu elektronskog bankarstva. Imajući to u vidu, a sa iskustvom u obezbeđivanju sigurnog i pouzdanog prenosa podataka u mobilnim servisima, povezali smo mobilne komunikacije sa onlajn bankarskim uslugama, stvarajući prvu potpuno mobilnu banku u regionu. Otvaranje ovakve banke ne predstavlja samo poslovnu priliku već i inicijativu koja će promeniti način na koji ljudi u Srbiji obavljaju svoje bankarske poslove – smatra generalni direktor „Telenora“ u Srbiji Uve Fredhajm.

Prva onlajn banka u Srbiji je orijentisana na dnevne transakcije građana. U ovom momentu moguće je otvaranje viševalutnog tekućeg računa sa beskontaktnom debitnom „MasterCard“ karticom, obavljanje bilo kakvog plaćanja, zamena novca po povoljnim kursevima ili slanje novca u inostranstvo. Tokom septembra i oktobra, svaki korisnik će dobiti pet posto kamate na godišnjem nivou za dinare na svom tekućem računu.

– Telenor banka omogućava građanima potpunu kontrolu nad ličnim finansijama i bezbedno upravljanje novcem, u pokretu i bez čekanja u redovima. Istorija promene na računima prati se na interaktivan način, a sva se plaćanja mogu izvršiti jednim klikom preko mobilne ili onlajn aplikacije. Banka će iskoristiti mrežu Telenor prodavnica, u koje korisnici samo jednom treba da dođu kada potpisuju ugovor. Takođe, banka će imati mrežu svojih najsavremenijih bankomata sa funkcijom podizanja i deponovanja novca – objašnjava Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora ove banke.

„Telenor banka“ sa sedištem u „Airport sitiju“ za sada ima 130 zaposlenih. „Telenor grupa“ će nastaviti sa širenjem finansijskih usluga u zemljama u kojima posluje, kako bi imala aktivnu ulogu u svetskom digitalnom razvoju, kažu u ovoj kompaniji.

„Telenor banka“ deo je „Telenor grupe“, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora, koji ima 176 miliona korisnika na 13 tržišta. Tokom 2013. godine „Telenor“ je preuzeo 100 posto akcija „KBC Banke“ sa ciljem da građanima Srbije preko „Telenor banke“ ponudi savremene i inovativne mobilne i internet finansijske usluge. „Telenor“ je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор