U „Telenor onlajn banci“ otvoreno 50.000 računa

telenor-banka

Mobilna onlajn „Telenor banka“ izdala je saopštenje u kome navodi da je za šest meseci, koliko ta banka postoji u Srbiji, u njoj otvoreno 50.000 tekućih računa korisnika.

Kako se precizira u saopštenju „Telenora“, „banka je uspela da formira čvrstu osnovu za dalji razvoj mobilnog bankarstva zahvaljujući objedinjenju telekomunikacija i finansijskih usluga, sa prosečnom mesečnom stopom rasta broja otvorenih računa od 53 procenta“. Prema podacima Narodne banke Srbije, od trenutka otvaranja „Telenor banke“ upotreba mobilnog bankarstva u Srbiji beleži kvartalni rast sa 6 do 12 posto na 24 do 31 posto, prenosi agencija „Beta“.

– Veoma smo zadovoljni što smo u kratkom roku došli do pedesethiljaditog otvorenog tekućeg računa, što „Telnor banku“ svrstava među najbrže rastuće mobilne onlajn banke u centralnoj i istočnoj Evropi – izjavio je Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora ove banke.

U „Telenorovoj“ mobilnoj onlajn banci građani Srbije mogu da otvore viševalutni tekući račun sa beskontaktnom debitnom „master kard“ karticom, mogu da menjaju novac, šalju novac u inostranstvo i obavljaju sve vrste plaćanja. Klijentima je omogućena i fleksibilna štednja po viđenju u dinarima uz kamatu od sedam posto na godišnjem nivou i mesečni prirast obračunate kamate.

Onlajn banka deo je „Telenor grupe“, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora, koja ima više od 185 miliona korisnika na 13 tržišta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор