Sve spremno za Drinsku regatu

Opština Ljubovija i lokalna turistička organizacija tradicionalno i ove godine, po 16. put za redom, organizuju „Drinsku regatu“, 8. jula, svojevrsni karneval na vodi i najveću turističku manifestaciju u ovom kraju i na reci Drini.

– Drinska regata je pokrenula razvoj turizma u čitavom kraju. Turisti dolaze da plove, ostaju na odmoru, za vikend i produženi vikend od četvrtka do nedelje, a namera naše turističke organizacije je da taj njihov boravak produžimo na celu sedmicu – rekla je direktorka Turističke organizacije Ljubovija Slađana Grujičić, a prenosi „glaszapadnesrbije“.

Posetioci Drinske regate će i ove godine imati priliku da obiđu verske objekte, popnu se na planinu Bobiju, obiđu kanjone i učestvuju u sportsko-rekreativnim aktivnostima kao što su ribolov, vožnja bicikla, splavarenje, planinarenje, ronjenje i kanjoning.

Prema rečima Grujičićeve, učesnici regate će zaploviti od Rogačice ka Ljuboviji, plovnim putem u dužini od 40 kilometara. Odmor i okrepljenje uz vojnički pasulj dočekaće ih u Gornjoj Trešnjici. Za dobar provod na vodi biće zaduženi i plutajući trubački orkestri, koji će se postarati za karnevalsku atmosferu u kojoj će uživati učesnici, ali i svi drugi posetioci ove manifestacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор