Subvencije za inovativne delatnosti u Beogradu

Gradski Sekretarijat za privredu i Naučnotehnološki park Beograd objavili su javni konkurs za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoju inovativnih delatnosti u ovoj godini, namenjen startap timovima i mikroprivrednim društvima kojsa sedištem na teritoriji glavnog grada.

Sredstva se dodeljuju za naknadu troškova infrastrukturnih i stručnih usluga Naučnotehnološkog parka Beograd, troškova zarada i naknada, troškova za nabavku opreme i alata za potrebe razvoja, kao i troškova istraživanja i testiranja u periodu od najviše 12 meseci, prenosi Beoinfo.

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković je podsetio da se konkurs realizuje već petu godinu radi pružanja podrške privrednim subjektima u razvoju inovativne ideje, zapošljavanju mladih obrazovanih lica, razvoju inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i u stvaranju novih tehnoloških preduzeća, povećanju konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i njihovom uključivanju u međunarodne tržišne tokove.

Sa dva miliona dinara po korisniku, gradska uprava će podržati najbolje inovativne preduzetničke poduhvate u njihovom razvoju, a konkurs je otvoren do 15. septembra. Tekst konkursa sa prijavom i svim ostalim informacijama može se videti na internet sajtu Grada Beograda: www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор