Prijavite se za subvencije za razvoj inovativnih preduzeća

Fond za inovacionu delatnost je objavio poziv za dodelu bespovratnih sredstva preduzećima u privatnom sektoru: kroz Program ranog razvoja u iznosu do 80.000 eura i Program sufinansiranja inovacija u iznosu do 300.000 eura, a svi zainteresovani se mogu prijaviti do 31. avgusta.

– Cilj ovih programa je da podstaknu stvaranje inovativnih preduzeća u Srbiji zasnovanih na znanju, prvenstveno kroz osnivanje „start-up“ ili „spin-off“ kompanija u privatnom sektoru – poručuju iz Fonda za inovacionu delatnost.

U okviru Programa ranog razvoja mogu se prijaviti mikro i mala preduzeća koja su osnovana u Srbiji i ne starija od pet godina, a u većinskom su privatnom vlasništvu. Na konkurs se mogu javiti i timovi od najviše 5 osoba. Sredstva u iznosu do 80.000 eura dodeljuju se pojedinačno po projektu, čime se može pokriti najviše 70 posto ukupnih troškova, a sam projekat može da traje najviše 12 meseci.

Program sufinansiranja inovacija podrazumeva subvenciju do 300.000 eura po projektu, namenjenu mikro, malim i srednjim preduzećima sa većinskim privatnim vlasništvom, koja su registrovana u našoj zemlji, a tiče se razvoja novih proizvoda, usluga i tehnologija sa dodatom vrednošću, podsticanja komercijalizacije istraživanja i razvoja postojećih inovativnih preduzeća, kao i uspostavljanja saradnje sa međunarodnim kompanijama. Ovom subvencijom treba da bude pokriveno najviše 70 posto ukupnih troškova projekta za mikro i mala preduzeća, a 60 posto za srednja, uz maksimalno trajanje projekata do 24 meseca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор