„Strawberry Mini Rural“ na sajmu u Kelnu

made-in-germany-rs-strawberry-mini-rural
Prenosivi solarni punjač za mobilne uređaje “Strawberry Mini Rural”, kompanija “Strawberry energy” u saradnji sa “Supermarket Concept Store”, predstaviće na jednom od najvećih međunarodnih sajmova nameštaja “imm Cologne” u Nemačkom gradu Kelnu, od 13. do 19. januara 2014. godine.

Kako se navodi u saopštenju kompanije “Strawberry energy”, koja se bavi razvojem „zelenih tehnologija“, uređaj je kreiran po dizajnu Uroša Obradovića, razvijen je za područja bez pristupa električnoj energiji, ali je zbog svoje praktičnosti i mobilnosti pogodan i za manifestacije svih vrsta, jer u svako doba omogućava posetiocima da dopune svoje telefone. Pored 6 kablova za punjenje mobilnih uređaja, „Strawberry Mini Rural“ sadrži i dve utičnice za druge uređaje manje potrošnje, SOS dugme za poziv u hitnim slučajevima, kao i dvostruko LED osvetljenje.

– Dizajn uređaja ispunjava nekoliko bitnih uslova. Morao je biti lako prenosiv, otporan na različite atmosferske uslove i terene. Od ostalih skica izdvojio se zbog svoje jednostavnosti i funkcionalnosti, pa je na kraju dobijen uređaj sa nekoliko dodatnih funkcija, spreman za serijsku proizvodnju – objasnio je industrijski dizajner Uroš Obradović.

Kompanija „Strawberry energy“ ima uspešnu saradnju sa brojnim mladim dizajnerima, kao što je arhitekta Miloš Milivojević – dizajner javnog solarnog punjača za mobilne uređaje “Strawberry Drvo Black”, Tamara Švonja i Vojin Stojadinović – dizajneri “Strawberry Drveta Tok”, Iva Dinulović i Vladimir Spasojević – industrijski dizajneri “Strawberry Minija”, kao i arhitekta Vladimir Golubović – dizajner prvog modela “Strawberry Drveta”. Ova srpska kompanija vođena je idejom “učiniti svet boljim mestom kroz razvoj zelenih tehnologija”, kojom nastoje da koncept obnovljivih izvora energije približe što većem broju ljudi. Za svoju inovaciju – javni solarni punjač mobilnih uređaja “Strawberry Drvo”, osvojili su prvo mesto na “Nedelji održive energije 2011” u Briselu.

Pošto je tema pristižućeg sajma u Kelnu „inovativnost i novi matetrijali“, “Supermarket Concept Store” iskoristiće priliku da uz “Strawberry energy”, na sajmu predstavi i druge domaće dizajnere i kompanije čiji se radovi i proizvodi uklapaju u temu. Nemačka i svetska publika na kelnskom sajmu imaće priliku da se upozna i sa kretivnom energijom ovdašnjih dizajnerskih timova: „Hoklica and stolica“, „Vesna Pejović i Buck“, tripartitna saradnja „Wannabe Society – Metalac – Supermarket“, „Irena Kilibarda i studio Dsignedby“, „Branka Blasius“, „Galerija 12+“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор