Srpski poljoprivrednici na meti organizovanih bandi lopova

Sa više privatnih njiva u banatskom selu Lokve u blizini Vršca dobro organizovana banda lopova je ubrala i odnela suncokret u ukupnoj vrednosti od 1,3 miliona dinara, navodi se na portalu Grada Vršca.

Suncokret je pokraden sa oko 15 hektara njiva, pa mesna zajednica u ime oštećenih moli sve one koji imaju bilo kakve informacije o krađi da se jave policiji kako bi pomogli u rešavanju ovog slučaja i kako bi se sprečilo da se u budućnosti takve stvari ne ponavljaju.

Kako prenosi sajt Agropres, krađe ovog tipa su u Srbiji sve češće, a nedavno su u selima oko Topole na sličan način pokradene nektarine, kada su lopovi za noć uzgajivačima obrali veći deo roda prve klase. Takođe, ovakve krađe su tokom leta prijavljene i na voćnjacima u Bogatiću, a lopovi su u prolećnim mesecima veliku štetu naneli i uzgajivačima trešanja.

Podsećanja radi, ovakvi slučajevi nisu od skora, jer organizovane bande lopova već dugi niz godina haraju atarima u Srbiji pustošeći sve što im padne u ruke, ne samo voće i povrće, nego i stoku, šumu, pa i poljoprivredne mašine.

Iako su se ranijih godina neka sela samoorganizovala i uvela straže i patrole koje obilaze njive, ovakvi lopovi nažalost i dalje ostaju van domašaja zakona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор