Multimedijalni sistemi VW-a najviše na meti lopova

Lopovi koji su ranije obijali automobile najčešće su, između ostalog, krali i muzički uređaj. Međutim, od kada su proizvođači počeli da audio uređaje integrišu u multimedijalne sisteme i tako ukinuli mogućnost da ih kupac sam ugradi, na meti lopova sada su upravo takvi sistemi,

Naime, preko noći je takoreći nestala čitava jedna grana lopovske profesije, koja se sada opet budi, ali sa drugačijim interesovanjem i ciljem. Tako policija iz Sent Etjena u Francuskoj upozorava na zabrinjavajuću praksu da se kriminalci ne ustručavaju da skinu celu središnju konzolu, uključujući i multimedijalni sistem, a naročito na automobilima Volkswagen grupe.

Pojedini vozači u Sent Etjenu su na svom automobilu zatekli upravo takav prizor – slomljen prozor i potpuno demontiranu centralnu konzolu. Da bi sprečila ovakve krađe, policija je odlučila da preko svog Tviter profila upozori vlasnike automobila, prenosi Revijahak.

U najvećem broju slučajeva na meti lopova su modeli automobila Volkswagen grupe, ali to ipak nije pravilo i ne znači da su ostale marke pošteđene. Kao potvrdu i ilustraciju datu uz upozorenje, francuska policija je objavila i fotografiju na kojoj se vidi unutrašnjost jednog orobljenog Mercedesa.

Nakon što razbije prozor automobila, lopov bez problema skida središnju konzolu i tako dolazi do onoga što ga zanima, a to su multimedjalni sistem i njegov ekran. Ovakva vrsta delinkvencije, koja je trenutno rasprostranjena u celoj Francuskoj, vrlo često prati narudžbine, što znači da se krade ono što se traži na crnom tržištu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор