Nemci zaustavili srpski autobus sa 1,3 mil. pređenih km

Nemačka policija u Berlinu je iz saobraćaja isključila autobus na putu ka Srbiji, čiji je merač kilometraže pokazivao 1,3 miliona pređenih kilometara, uz obrazloženje da vozilo ima tehničke kvarove koji mu ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju.

Nemački mediji su preneli da je autobus prevozio putnike u Srbiju i da je bio u stanju raspadanja, a berlinska policija je preko Tvitera objavila fotografije ovog rizičnog vozila, kao i fotografije pojedinačnih kvarova na njemu, prenosi agencija Tanjug.

Na ovim snimcima se vidi da je karoserija autobusa zarđala, da su na mnogo mesta rupe popunjene penom, da je amortizer polomljen, a kočnice neispravne. Brzim pregledom je takođe ustanovljeno da autobus ispušta ulje i tečnost za hidrauliku, kao i da volan ne reaguje kako bi trebalo.

Po zaustavljanju, autobus je odmah isključen iz saobraćaja, a policija navodi da će biti izvršen detaljni tehnički pregled vozila, kao i da je protiv vozača pokrenut postupak zbog kršenja brojnih bezbednosnih i saobraćajnih propisa, zbog čega ga čeka „paprena“ novčana kazna.

Inače, nemačka policija nema baš često prilike da naiđe na autobus sa tolikom pređenom kilometražom, ali je u aprilu 2016. zaustavila jedan gotovo isti ovakav, koji je bio potpuno neispravan, a čiji je tahometar pokazivao i više od 1,3 miliona pređenih kilometara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор