Srpska HTZ oprema na sajmu u Dizeldorfu

made-in-germany-rs-zastitna-odeca

Na upravo završenom najznačajnijem svetskom sajmu zaštitne opreme i sigurnosti na radu, „A+A“, održanom u nemačkom gradu Dizeldorfu, osam firmi iz Priboja i Prijepolja predstavila su se sa svojom zaštitnom opremom, odelima i uniformama.

Privrednici iz Srbije otišli su na sajam u Dizeldorfu posredstvom PSD projekta koji sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) u saradnji sa američkim USAID-om i regionalnim razvojnim agencijama iz Užica, Novog Pazara, Kraljeva i Leskovca. Na zajedničkom štandu svoje proizvode predstavilo je osam preduzeća iz Priboja i Prijepolja, koja se bave šivenjem zaštitne opreme, odela i uniformi.

Iz Prijepolja su učestvovale firme članovi Udruženja tekstilaca Prijepolje: „Gold star plus“, „Veteks“, „Danteks“, „Yizard-M“, „Konik“, „Grandteks“ i „Haba plus“, dok je iz Priboja učestvovalo preduzeće „Boka R“. Tokom trajanja sajma srpska preduzeća su održala sastanke sa stranim izlagačima u okviru kojih je ugovorena izrada znatnog broj uzoraka za potencijalne inostrane partnere, navodi se na sajtu NARR.

Sajam „A+A“ na kojem je ove godine učestvovalo 1.800 izlagača iz 54 zemlje sveta, održava se na svake dve godine, pa je sledeći planiran za kraj oktobra 2017.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор