Srbija raskida ugovor sa Nemačkom o izvozu medicinara?

Prema najavama ministra rada Zorana Đorđevića, sledeće godine će biti razmotrena mogućnost raskida ugovora sa Nemačkom o izvozu naših medicinskih sestara i tehničara u ovu zemlju.

Na konferenciji za medije, održanoj nakon sedice Socijalno-ekonomskog saveta, Đorđević je izjavio da je ovogodišnji konkurs za odlazak medicinskih sestara na rad u Nemačku „zaustavljen“, jer je dogovoreno sa nemačkim partnerima da ove godine ne bude realizovan.

Ministar rada je rekao i da je saglasan sa stavom srpskog predsednika Aleksandra Vučića da odlazak medicinskih sestara u Nemačku treba zaustaviti. Na pitanje o raspisivanju novog konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i GIZ-ovog projekta “Tripple win” za odlazak medicinara u Nemačku, on je saopštio da je konkurs zaustavljen i da ih više neće biti.

Đorđević je precizirao da je sa nemačkim partnerima dogovoreno da konkurs za odlazak medicinara ne bude sproveden ove godine, a da će sledeće godine biti sagledana mogućnost raskidanja ovog sporazuma, koji je, kako je istakao, neko ranije potpisao sa predstavnicima Nemačke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор