Srbija i Nemačka uložile u jug Srbije 50 mil. €

nemacka i srpska zastava

Srbija i Nemačka su u jug Srbije uložile oko 50 miliona eura, a ta sredstva su otišla u Leskovac, Vranje, Pirot, Aleksinac i Trstenik.

– Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je u saradnji sa Saveznom Republikom Nemačkom i Nemačkom razvojnom bankom „KfW“, investiralo u jug Srbije oko 50 miliona eura – objašnjava Zoran Lakićević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva.

Po rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, važnost podrške nemačke razvojne banke se ogleda pre svega u oblasti komunalne infrastrukture, prenosi „Jugmedia“.

– Godinama su prskale cevi i imali smo veliki gubitak vode. Tek sada je uspostavljen ozbiljan pristup rešavanju problematike vodosnabdevanja. Nakon završetka svih tekućih radova, vodosnabdevanje u gradu i selima biće daleko bolje i kvalitetnije – istakao je Cvetanović.

Od 5,5 miliona eura ukupnih investicija koje su ugovorene sa KfW bankom, u vodovodnu infrastrukuturu je samo tokom 2015. godine bilo investirano 1,29 miliona eura, od čega 388.000 eura predstavljaju donacija, dok će 906.000 eura kredita vraćati „Vodovod“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор