Samo 15% Nemaca razmišlja o kupovini električnog automobila

Prema najnovijem istraživanju konsultantske kuće Deloitte, sprovedenom među nemačkim vozačima, njih 15 posto bi se pri sledećoj kupovini odlučilo za električni automobil, dok bi 40 posto njih nabavilo hibridno vozilo sa kombinacijom električnog i benzinskog motora.

Većina onih koji bi se odlučili za kupovinu električnih vozila kao razlog za takvu odluku navode visoke cene goriva. Međutim, ukoliko bi struja za punjenje bila skupa kao i fosilna goriva, 41 posto njih bi preispitalo svoju odluku, piše Revijahak.

Kao najveću zabrinutost za električnu mobilnost, četvrtina od 1.500 ispitanika je navela mali radijus kretanja, zatim infrastrukturu za punjenje (14 posto) i više troškove nabavke (12 posto).

U proseku su naveli da bi autonomija električnog automobila od 616 kilometara bila prelomna da bi počeli da razmišljaju o njegovoj kupovini.

Takođe, gotovo trećina od svih ispitanika je rekla da bi za električni automobil potrošila do 2.000 eura više u poređenju sa odgovarajućim vozilom na fosilna goriva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор