Neočekivano slaba prodaja električnog Mercedesa

Nemački mediji su zabrinuti neočekivano slabom prodajom električnih vozila u njihovoj zemlji, a naročito Mercedesovog modela EQC, čija je proizvodnja počela u maju mesecu prošle godine.

Prema navodima nemačkih medija, u novembru je u ovoj zemlji bilo registrovano samo 19 Mercedesa EQC, a prodato tek 55, što je poražavajuće loš rezultat, iako je prodaju pratila snažna marketinška kampanja širom Nemačke.

Mercedes je planirao da dnevno pravi oko 100 ovih automobila, a da u 2020. dodatno poveća produkciju, ali se plan izjalovio. Stoga se postavlja pitanje da li je Mercedes Benc napravio neku grešku prilikom proizvodnje, da li su neke komponente lošije ili je jednostavno trebalo još malo sačekati pre izlaska ovog modela na tržište?

Sem toga, kompanija se suočila sa dodatnim problemima u decembru, kada je obznanjeno da je prodaja ovog automobila u Sjedinjenim Američkim Državama odložena najverovatnije za 2021. godinu.

Električni Mercedes EQC poseduje bateriju jačine 80 kilovat časova, čija težina iznosi oko 625 kilograma. Ovaj automobil ubrzava od 0 do 100 kilometara na čas za 5,1 sekundu, a najveća brzina koju može da razvije je 180 km/h.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор