„RWE“ osniva novu kompaniju

made-in-germany-rwe-logo

Nemačka energetska kompanija „RWE“ planira da svoje poslove sa stanovništvom, obnovljivim izvorima energije i elektroenergetskim mrežama objedini u okviru jedne kompanije, čije će se akcije naći na berzi krajem naredne godine.

„Cilj je kreiranje platforme za rast, sa sopstvenim pristupom tržištu kapitala. To će ojačati održivost celokupne grupacije. Akcije nove filijale će verovatno krajem 2016. godine biti ponuđene na berzi, dok će oko 10 procenata njenog kapitala biti ponuđeno na prodaju”, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija „Frans pres“.

Ovakav potez drugog najvećeg snabdevača električnom energijom u Nemačkoj predstavlja “odgovor na tranformaciju energetskog okruženja u Evropi”, objašnjava Peter Terijum, generalni direktor kompanije RWE, koja je u poslednjih nekoliko godina teško pogođena odlukom nemačke vlade da do kraja naredne decenije u potpunosti ugasi sve nuklearne elektrane u ovoj zemlji i promoviše obnovljive izvore energije.

– Stvaramo dve održive kompanije pod jednim krovom. Nova filijala će imati sopstveni pristup tržištu kapitala i poboljšaće naše perspektive rasta. Istovremeno, uvereni smo da je konvencionalna proizvodnja električne energije nezamenljiv partner za obnovljive izvore energije u decenijama koje dolaze. Naše konvencionalne elektrane za proizvodnju struje su podrška obnovljivim izvorima energije – rekao je Terijum.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор