Rudari Resavice održali jednosatni štrajk upozorenja

Nakon što je u svih devet rudnika za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ juče pre početka prve smene održan jednočasovni štrajk upozorenja, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je poručila da će država uložiti maksimalne napore da razmotri zahteve rudara kako bi se što pre došlo do kompromisnog rešenja.

Sindikat rudara ovog javnog preduzeća traži povećanje zarada i razgovore o statusu i budućnosti tog rudnika, zbog čega se dopisom obratio ministarki Đedović tražeći hitan sastanak, na šta je ona odgovorila da je Ministarstvo upoznato sa „hronično teškom situacijom rudara“, uz obećanje da će „u narednom periodu uložiti maksimalne napore u rešavanje tih problema“.

Nakon toga, ministarka je održala sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i v.d direktorom JP PEU Resavica Sašom Spasićem na temu poslovanja tog rudnika i mogućnostima za unapređenje položaja radnika. Ona je tom prilikom podsetila na izuzetno velike državne subvencije, ali i ukazala na tešku situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija, kada je u pitanju energetika, prenosi RTS.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор