Reciklažni centar u Novom Pazaru pušten u rad

made-in-germany-rs-reciklaza-otpada

Puštanjem u rad Reciklažnog centra u Blaževu kod Novog Pazara, nakon dve godine realizacije zaokružen je projekat Ujedinjenih nacija (UN) pod nazivom „Unapređenje ljudske sigurnosti“, vredan skoro 3 miliona eura.

Osim upravljanja otpadom i unapređenja ekoloških uslova u zajednici, ovim programom je omogućeno najugroženijim kategorijama stanovništva da dođu do zaposlenja. U Centru će za početak biti zaposleno desetak ljudi, dok se već sledeće godine očekuje da će taj broj biti udvostručen, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Hivzo Škrijelj, direktor JP „Čistoća“, ocenio je realizaciju ovog projekata kao revolucionaran korak u razvoju ovog dela Srbije, kako kaže, „posebno kada je reč o formiranju svesti prema načinu definisanja i rešavanja prioriteta i problema“, prenosi „eKapija“.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović istakao je značajnu ulogu Vlade Japana i Ujedinjenih nacija u podsticanju razvoja ovog grada.

– Veliki broj projekata sproveden je za protekle dve godine, u svim segmentima od zdravstva, preko školstva, omladinske sfere, socijalnih kategorija, do ekoloških segmenata. Kada je reč o samoj ekologiji, čiji je deo Reciklažni centar, planiramo još puno toga, a siguran sam da ćemo i u onome što predstoji imati podršku prijatelja, i UN i Vlade Japana – naglasio je gradonačelnik Mahmutović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор