Razgrabljene jeftine karte za Nemačku železnicu

Nromotivnu ponudu u okviru koje su građani imali priliku da mesečne karte kupe po ceni od svega devet eura, direktorka regionalnog transporta Nemačke železnice (Dojče ban) Evelin Pala proglasila je velikim uspehom.

Naime, Pala je navela da se iz mesečnog izveštaja za jun, jul i avgust vidi da je samo preko prodajnih mesta Dojče bana vozne karte kupilo čak 26 miliona građana. Pri tom je dodala da je svaki peti kupac zbog mesečne karte od 9 eura ponovo otkrio javni prevoz.

– U tromesečnom periodu, s mesečnom kartom od devet eura javnim prevozom je putovalo više putnika nego pre pandemije – rekla je Pala, a prenosi agencija Hina.

Inače, još se zvanično ne zna koliko je karata prodato širom zemlje, s obzirom na to da će Udruženje nemačkih transportnih firmi (VDV) podatke objaviti ove nedelje. To udruženje je početkom avgusta objavilo kako je, tokom prva dva meseca specijalne ponude, oko 38 miliona karata prodato preko prodajnih mesta svih nemačkih prevozničkih kompanija, pored oko 10 miliona putnika koji su već imali sezonske karte.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор