Radnici beogradske Gradske čistoće na električnim trotinetima!

Od ovog vikenda radnici beogradske Gradske čistoće čistiće ulice lakše, brže i efikasnije uz pomoć električnih trotineta opremljenih elektro-usisivačima i sredstvima za čišćenje i pranje pešačkih zona.

– Komunalni radnici obavljaju težak i odgovoran posao i naši sugrađani ih na ulicama mogu videti 24 sata dnevno, ali sada po prvi put i na specijalnim elektro-trotinetima. Ti vredni ljudi dnevno prelaze peške više kilometara čisteći trotoare i pešačke zone, a sada će im elektro-trotineti ne samo olakšati posao, već ih učiniti i mnogo bržim. Trotineti su 100 posto ekološki, jer ih pokreće elektro-motor i baterija koja se puni na struju. Za sada smo obezbedili 12 takvih trotineta, koji će, verujem, ubrzo dati dobre rezultate i tek tada ćemo odlučivati o eventualnom povećanju njihovog broja – kaže direktor JKP Gradska čistoća Marko Popadić.

Električni trotineti Gradske čistoće opremljeni su kantom za odlaganje otpada, četkom i metlom za čišćenje, sa dve vrste đubrovnika, kutijom za odlaganje ličnih stvari, ali i mini tankom sa vodom i prskalicom, što će čistačima omogućiti da operu manji deo javne površine, prenosi sajt ovog javnog preduzeća.

– Sa jednim punjenjem baterije trotineti mogu da pređu oko 30km, a pretežno ćemo ih koristiti u pešačkim zonama. Pored toga, radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji. Već neko vreme ulice u centralnim opštinama se čiste i savremenim elektro-usisivačima i s obzirom na to da sa njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već njih deset svakodnevno koristi, nabavili smo još 11 novih. Oni takođe pri radu ne zagađuju životnu sredinu i tokom čišćenja ne podižu prašinu, već je usisavaju, a mogu da sakupe i krupniji otpad. Njima upravlja komunalni radnik i veoma su laki za upotrebu – objašnjava Popadić i podseća da je komunalno preduzeće u poslednjih godinu dana obnovilo i modernizovalo svoj vozni park.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор