Simensu potrebni radnici i pouzdani dobavljači

Generalni direktor kompanije “Siemens Srbija” Udo Ajhlinger juče je u Beču izjavio da nemački investitor u Srbiji planira u sledećoj godini dalja ulaganja i povećanje radnih mesta.

– Cilj Simensa u Srbiji je da ciljano dalje investira i otvara nova radna mesta. U Kragujevcu smo potpisali sporazum i preuzeli preduzeće “Milanović Inženjering” i sada samo čekamo odgovor nadležnih institucija. Tamo ćemo zasigurno nešto dodatno proizvoditi, rano je govoriti o tome šta će to biti, ali preduzeće svakako kupujemo zato što želimo da investiramo u biznis modele – objasnio je Ajhlinger.

On je podsetio da je Simens pre 14 godina imao u Subotici malu proizvodnju, a da danas zapošljava 1.700 radnika. Kako je najavio, kompanija planira da sa novim preduzećem koje je preuzela, proširi svoje delovanje u Srbiji i zaposli još dodatnih radnika.

Ajhlinger je međutim, istakao da nije lako naći stručnu radnu snagu, kao i da postoji malo firmi koje ispunjavaju sve potrebne standarde da bi postali dobavljači. Simens ima potencijal da nabavlja robu u vrednosti od 150 miliona eura, ali za sada samo jednu trećinu tih sredstava daje dobavljačima iz Srbije, dok sa dve trećine podmiruje uvoz iz inostranstva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор