Putarina u Srbiji poskupljuje za 14 posto

Vlada Srbije je juče donela odlluku o poskupljenju putarine za 14 posto, odnosno 8 posto za sve one koji koriste uređaj za elektronsku naplatu putarine (ENP), prenosi agencija Tanjug.

Prevedeno u dinare, za deonicu od Beograda do Šida, umesto dosadašnjih 420 dinara, vozači putničkih automobila (prva kategorija vozila) ubuduće će plaćati skoro 480 dinara, dok će za deonicu puta Beograd-Niš putarina, sa dosadašnjih 890 dinara, biti povećana na 1.015 dinara.

Što se tiče deonice puta Beograd-Subotica, cena putarine za prvu kategoriju vozila od 640 dinara, u buduće će iznositi 730 dinara, dok će putarina za deonicu Beograd-Preševo, sa trenutnih 1.490 dinara, biti povećana na skoro 1.700 dinara.

Za korišćenje puta od Beograda do Dimitrovgrada, koje je koštalo 1.310 dinara, ubuduće će trebati izdvojiti oko 1.495 dinara, a svi koji će koristiti auto-put Miloš Veliki, za deonicu od Beograda do Preljine, umesto sadašnjih 430, plaćaće 490 dinara.

Za vozače koji koriste u uređaj za elektronsku naplatu putarine ENP, cene će, kako je najavljeno, biti niže od navedenih.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор