Počela naplata putarine kroz Grdelicu

Juče je počela naplata putarine na nedavno otvorenoj deonici autoputa kroz Grdeličku klisuru, uz istovremeni početak primene i drugačijeg sistema obračuna naknade za korišćenje deonice na južnom kraku Koridora 10.

Ukoliko ovoga leta putujete u Grčku automobilom, biće potrebno da za putarinu izdvojite dodatnih 250 dinara. Iako je za vožnju 26,3 kilometra dugom deonicom kroz Grdeličku klisuru naplata putarine trebalo da počne tek od 1. jula, vlasti su rešile da sa naplatom ipak krenu dve nedelje ranije.

U JP “Putevi Srbije” kažu da je sistem izračunavanja naknade za korišćenje autoputa na južnom kraku Koridora 10 sada nešto izmenjen, te je ruta podeljena na dve deonice. Ukoliko, recimo, krećete od Beograda, treba računati cenu putarina do Niša, što je 800 dinara za automobile, pa na nju treba dodati trošak za deonicu od Doljevca do Preševa, što za automobile iznosi 540 dinara.

To bi značilo da će vas ukupna putarina od Beograda do Preševa koštati 1.340 dinara, ili za 250 dinara više nego pre započinjanja naplate na novoj deonici. U Putevima Srbije naglašavaju da je ulazna stanica na autoput ona od koje krećemo, ali je obavezna izlazna naplatna stanica uvek u Nišu, prenosi Blic.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор